Dezelfde meubels als de buren?

Nog steeds kom ik regelmatig een huis binnen en zie ik binnen één oogopslag zo vijf meubels ( waaronder de enorm populaire boekenkast Billy) staan die ik herken uit de bekende meubelwinkels. Ondanks dat ik het hier eerder over heb gehad wil ik u toch nog graag enkele tips geven om de creativiteit in en om uw huis te vergroten. Dit omdat het jammer is als de uniekheid van de inrichting van een woning veloren gaat.

Koop niet bij de standaard winkels

Het zien van dezelfde meubels in verschillende huizen ligt vaak aan het feit dat deze huishoudens de meubels bij dezelfde winkels kopen. De meeste mensen gaan hun meubels kopen bij de dichtstbijzijnde meubelwinkel of boulevard. Hoewel het aanbod enorm is bij dit soort winkels, zal je toch merken dat er altijd wel één of twee meubels zijn die populair zijn bij veel mensen. Probeer echter eens online te zoeken naar meubels. Bezoek bijvoorbeeld eens een online winkel voor het kopen van die twee pachtige plafonnieres, of bestel je terrasplanken eens online in plaats van bij de verschillende tuincentra. Je zult zien dat mensen je zullen aanspreken met vragen zoals; ‘oh dat is een mooie lamp, waar heb je dat vandaan?’. Vaak heb je bij online winkels ook nog eens als voordeel dat ze goedkoper zijn dan de de meubelboulevard-winkels.

Koop orginele meubels

Naast dat mensen vaak bij dezelfde winkel hun meubels gaan kopen, hebben mensen ook vaak een ietwat zelfde smaak; niet voor niets zijn er altijd een paar producten die enorm populair zijn. Mijn tip is dan ook om een keer te heroverwegen of die ene meubel, die er toch wel bijzonder uitzag maar die misschien teveel een statement maakte, of die net iets duurder was, toch niet een goede keus is. Je hoeft je niet te schamen als je iets orgineels en gewaagd in je huis hebt staan. Een goed voorbeeld hiervoor is het ijsberenkleed; producten als deze zal je niet vaak tegenkomen in huishoudens. Misschien is dit wel omdat mensen ondanks dat ze het mooi vinden, het niet durven te kopen omdat ze bang zijn dat hun vrienden en familie het te ‘uitgesproken’ vinden. Maar het is belangrijk om te onthouden dat het uw huis is met uw meubels. Het is daarom het belangrijkste dat u zich thuis voelt in uw huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s